Tuesday, April 12, 2011

Trip to Cameron Highlander


Baru je keluar dari Kem Sg Besi....lega.....tgh tunggu nasi goreng telur.Anap plak tgh tunggu makan yang dia first time makan...Som Tam...ak pun x pernah makan makanan nie....


Tgh pikirkan ape tu pek........banyak beno masalah....


dua beradik x sama mak ngan bapak.....


ni akak tgh amik tempahan makanan....orang siam kot....ak pun x paham ape yang die kata......laju sgt....haha


wow.....krek buat muka plak time ak amik gambar....bajet.....haha


ni tgh tunggu LRT and on da way  nak p UKM untuk amik kreta sewa...



muka mental je tunggu LRT??? rilek la bro...


tgh baca majalah ape tu jaar...?? agak2 majalah ape tu??? mestila jaar layan majalah maskulin...



ni la kreta yang kt org sewa....kreta persona ni group ak, jaar, topek ,taufeeq dengan gary saje....limited edition...baru lagi kot...drive memang terbaik la....dalam tu just 3 org je pilot...ak, topek dengan jaar....yang len, tido jew...


nampak hepi je jaar....?? ni mesti ade ape2 nie??maklumla, kreta idaman kan...


ni kreta group anap, ayam, afiqqi dengan irfan......kreta kancil auto..maybe malas nak bawak manual kot....kreta persona pun auto gak..sebab xda yang manual, ambik je la....


wow....bean...semenjak dah ada berpunya nie...dah pandai berpesyen dah...haha



elok2 pakai sliper, pakai kasuk plak.....


kreta viva ni group chen, bean, arif dengan syahir....



gary, taufeeq dengan irfan..bujang lapok...



ni time sampai kat area perak....tempat jaar....lepak jap kat kedai kopi....dari pagi x breakfast lagi....


kat kedai kopi pon nak ambik gambar....



ni tgh layan air teh tarik......sedap bro...


dua org ni makan nasi lemak...pasal malas nak tunggu nasi goreng...lapar sangat dah kot...



gambar kat kedai kopi lagi....



ni nasi dah sampai...dalam 20 minit gak tunggu nasi....bloody damn slow...



taufeeq dah macam pelancong luar negara plak....


time makan pun sempat nak berposing lagi...



perghh....jaar berdiri dihadapan kreta idamanya...


x habis2 nak bergaya....


ni time on da way p cameron dah....naik lereng2 buit cameron.....memang selekoh je jalan nie...lebih kurang 60 km main selekoh jew..ak pun dah x larat dah..nak muntah...muka taufeeq pun dah len macam dah...nak muntah jugak kot...



ni time kt org sampai kat Tanah Rata...x tau betul x ak pronounce nama tempat nie....time ni suhu dah pun sejuk dah....walaupun matahari still memancar kat kt org, but still time tu sejuk sgt2...



nampak hepi sgt jew arif nie...org len sume nak muntah, dia boleh glak2 plak...



ni la budak yang paling banyak berjasa dalam trip p cameron nie.....wakil pelajar kt....syahir...



Mr Rockers kt....ayam....



ni kat pekan Tanah Rata...



arah ke Cameron Highland.....straight je...xde coner2...



time nie topek yang drive..ak x larat dah..nak muntah dah...


ni perkampungan orang2 asili yang duduk kat situ...


ni dah sampai 2 per 3 bukit cameron....time ni suhu dah sejuk dah....ni pemandangan kat kawasan ladang teh....kot...



sempat lagi nak bergaya......smart kot...


yang pakai spek tu gaya....haha



duk tgh termenung ape tu chen??



ke tgh usha awek kat bawah tu...


syahir hepi je ..dia paling berjasa dalam trip nie..lebih2 lagi dalam kereta kancil putih auto....sape duk sekali dengan dia, tau la...



smart gak ak nie ek....baru perasan...


tengok langit watpe??tengok kamera la wei...



muka kontrol la beb...


cam biasa...posing...


posing lagi....



wow...bean dah macam naruto dah.....



ni time naik atas sikit....kat belakang tu entah mat rempit mane tiba2 datang time kt org tgh amik gambar....spoil gambar ak la wei...



jaar, tengok kat kamera la...bukan langit...



macam nak wat cover album lagu jew....haha



sume buat2 x tgk kamera.....



anap bajet cool....


gambar nie smart....



speechless...


ni pokok ape ek??


boleh plak jumpa bas UPNM kat cameron highland....ape cer???


ni bergambar kat tempat jual buah tangan and strawberi..



gary join gambar sekali...


kat sini pun ada wifi??



larat ke makan buah strawbei yang besar tu pek??



bukan nak amik gambar hang la chen, ni nak amik gambar mak cik yang duk tgh jual jagung kat belakang tu...perasan la wei...


tempat nie tempat tanaman  strawberi fresh....


perghhhh...tgh layan air krim strawberi...sedap la syial....


ni la pokok2 strawberi....


wow....anap....layan giler makan ais krim strawberi....


bulat2 je kena tipu mak cik keling yang jual strawberi kat atas tu....kat sini tulis 2 for rm10....kt org beli satu rm 15...macam haram mark up....salah kt org gak x p tgk price list dulu sebelum beli....



memang adik beradik lain mak bapak la....haha



jagung mentah2 pun boleh makan ke??mesti la boleh...jagung manis kot...



shopping sakan nampak arif....


pemandu sejati kreta kancil dengan viva....



nak drive pun amik gambar,,,


and lastly on da way balik....sebelum kt org balik, kt org mandi kat air terjun...then singgah dulu kat rumah jaar....makan , mandi kat situ...dalam pukul 10 malam, kt org gerak balik ke KL.....kt org sampai kat KL dalam pukul 1 tgh malam....then stay kat rumah arif sampai pagi...then p hantar kreta, and back to UPNM....
komen untuk trip kali nie...
for me.....this trip memang best...dapat p makan strawberi,ais krim strawberi,  mandi air terjun yang sejuk macam ais, then, yang paling penting, dapat p jalan2 ngan member....p rumah jaar, rumah topek, rumah arif and boleh drive persona...haha....hope boleh pergi tempat yang lebih menarik pada masa akan datang..
next destination maybe Pulau Langkawi..insyaallah....

1 comment:

Pelawat