Saturday, April 23, 2011

Perbarisan Perpisahan Komandan 2011


inilah barisan2 budak ak (Intake 2008) yang masuk perbarisan komandan ....ak pun mestila join sekali...
cuaca pagi tu pun agak ok gak....sejuk je...xde matahari....tapi yang x syoknya nak tunggu dato' komandan datang.....lama giler.....sampai ak pu naik bosan dah.....tapi anyway, ak berjaya gak tamatkan perbarisan ni dengan jayanya...congrates to all my squad....


Ni la muka2 bakal perwira negara...(ayat xbley blah)
yang tgh angkat topi kat tengah2 tu la ak...smart kan...haha



belum kawad lagi dah bergambar.....


Ni sume satu bilik.....bilik 8-7 Batalion Jebat.....


Bergambar bersama Cik Aidid.....our KSM Jebat


Nampak x muka ak....kat center...haha...belakang sekali.


muka happy selepas tamat kawad....(bukan tamat latihan ok..)




Sempat lagi nak berposing2 budak2 nie...memang gaya la intake ak  nie.....keep it up guys....


ni la sume budak2 yang join perbarisan hari tu.....congrates to all of you..xda sorang pun yang pengsan hari tu....nice work guys....

Wednesday, April 20, 2011

Budak Baru Belajar....



Pergh.....bersungguh2 zul amik reading....padahal masih xtau nak guna sextant nie...xpe..kt sama je..budak baru belajar....



ni la keadaan matahari time pagi tu....awan pun agak tebal gak....mengganggu pelajaran...


tgh tembak matahari ke tgh skodeng perempuan ni zul??



apis dah macam instructer bertauliah dah...



ni giliran apis plak try test benda alah ni...



Topek nampak steady dan cool jew.....topek da burtawski....


reti ke guna benda nie??



Faris pun nak bergambar gak....


ni macam huzaifah....PTL kt...


ni topek..baru nak berjinak2 dengan alat sextant ni...
yang kat depan nie macam kagat je....macam arif pun ade...



Apis lagi...ni macam dah master guna benda ni dah...boleh la belajar ngan apis lepas nie


ko macam mental jew guna benda ni anap??
syahir buat muka market plak time nie...


pergh...ak pun ade gak....x terlepas gak....sume kena blaja...


afiqqi, dah2 la tu berjemur...kang makin hitam plak nanti...


time ni dah mendung dah.xda matahari.....nampak sgt just nak amik gambar pegang benda nie...kantoi plak


ni paham2 la....aksi krek dan ak.....maklumla...baru pernah pegang benda nie kan....

anyway, belajar benda ni memang best...sebab berkenaan dengan subjek astronomi....tambah plak lecturer yang spoting, that is the Living Legend...Komander Arif....
dia memamg best, baik dan sempoi....
beruntung sgt2 dapat lecturer seperti dia...
ni sume adalah untuk preparation sebelum Latihan Industri.
so gud luck to all my squad for your Ltatihan Industri....

Pelawat