Friday, May 27, 2011

The Story of My Life


Haa....ni la muka ak, pembela bangsa dan negara time berumur maybe dalam setahun lebih kot 
(semangat giler ayat...)
Welcome to the BIG WORLD Amin.....Be a good person...
maybe tu harapan parents ak kot time ak lahir....


ni ak dah mula start nak blaja berjalan....



yang kat tgh2 pakai baju hijau tu la ak....
asal ak x tgk kamera ek???
ak pemalu time kecik dulu kot...


Anyway, this is my beloved parents....i love both of them so much


Yang pakai baju biru ni la pengasuh ak time ak masih kecik dulu....
dia start jaga ak dari ak lahir sampai ak berumur hampir 10 tahun...
anyway, thanx alot Kak Emah sebab jaga Amin n n adik bradik yang lain sejak dari Kak Along lahir lagi sampai amin berumur hampir 13 tahun...tanpa kakak, x tau la apa nak jadi ngan kt  org adik beradik sekarang nie....thanx u so much Kak Emah


ni time hari raya...walaupun dah x jaga kt org dah, tapi hubungan dengan Kak Emah tetap erat...setiap tahun time raya pertama je, mesti kt org adik beradik pergi ke rumah Kak Emah...



Ni la Family kesayangan ak.....yang kat belakang tu adik ak, Syahiran Sufi, kat sebelah tu ak....then, my parents, yang sebelah kiri tu Kak Long ak, sebelah kanan mak tu abg ak, abg Yo, then yang bawah sebelah kiri adik perempuan, Syikin n kat sebelah Kak Nisha...
Semua adik bradik ak dah masuk Universiti kecuali yang paling bongsu.....next year insyaallah masuk U la kot...n Kak Long dah start career dia dah sebagai cikgu...gud luck Sis...


Ni time bersama dengan nenek kesayangan....Nenek Acak....tapi sekarang Nenek Acak dah kembali ke rahmatullah untuk berhadapan dengan Allah S.W.T...
Semoga roh Nenek Acak ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman....insyaAllah...


Bergambar dengan anak buah n Cousin time majlis Kenduri tepung tawar @ doa selamat....


Ni time ak berumor 15 tahun....x dak kopiah, pakai je la benda alah tu jadi kopiah...haha


This when i was 18.....after ak masuk UPNM....smart kan....




This is me best friends......Farez and Suffy....Farez dah masuk TUDM dah...amik LLP....sekarang kat Penang ...Suffy sekarang nie dengar2 nak kahwin dah..hehe....anyway, gudluck to both of you...


This one also my best friends.....tiap kali ak balik kpg je, ak mesti lepak ngan dia...x pernah miss....ak kawan dengan dia nie sejak dari sekolah tadika la...nama member ak nie Hafizul....ak panggil Pijul je...
Kalau ak or dia ada masalah, kt org akan share sama2....
main bola sama2....hope we can be best friends forever....


Ni time ak berumor 18 tahun dah....ni kat Perlabuhan Klang with my Uncle...yang pakai baju keemasan tu my father....uncle ak tu Ex Navy...boleh la bagi tunjuk ajar sikit kat ak nanti...


Ni time ak sekolah kat Teknik Sejingkat dulu....yang pakai spec tu hafiz....yang tgh tu fizah...
Kepala pun botak time tu...bukan sebab ak nie semangat askar, sebab time tu semua pelajar sekolah teknik wajib potong rambut no 3....


ni keadaan bilik asrama time Final Exam...SPM....


Ni time ak dah habis SPM dah...macam dah graduate dah...hehe


Ni ak first day jejak kaki kat UPNM...interview kadet ...


ni ak dah diterima masuk ke UPNM....ni la cara pakaian budak tahun asasi...(kosong balak)


Letihnya muka lepas 'Getting' every 2 jam start petang jumaat sampai petang ahad....
tu pengalaman 'getting' yang paling teruk pernah ak kena....sapa suruh x pergi baris sukan....berani buat berani tanggung...


Betul ke sambunga wayar tu??kang meletup gak lab tu...


Ni time lawatan ke Kapal Perang Jepun....time ni ak tahun 1...(satu balak)


Ni ak dah dinaikan pangkat ke Pegawai Kadet Kanan.....hanya Allah je tau kehidupan sebelum ak dinaikan pangkat kepada Pegawai Kadet Kanan, iaitu kehidupan sebagai kadet di KDSI....cukup la perkara tu berlaku sekali dalam seumur hidup....walaupun perit, tetapi pengalaman tersebut akan menjadi pengalaman yang paling manis di dalam hidup ak....


Ni time lawatan ke Kapal Perang Rusia....berjalan bersama Topek...




Ni member kelas ak...Iqbal aka ayam...


Sempat lagi nak bergambar dengan Tentera Laut Rusia


Ni la budak2 kelas ak...Budak Kelas 2TMT.....bergambar bersama KDR Tang...





So ni la yang ak larat nak ceritakan tentang hidup ak....so ni la ak yang dulu dan sekarang......bak kata org...
DULU, KINI DAN SELAMANYA



-The End-



My New 2nd Girlfriend.....RC CAR !!!















Exam moment


Perghhh...bean nampak tekun je revision....revision last minute...maklumla kan....


Ayam a.k.a Iqbal......ada bakat jadi pensyarah nie...


Hang tunjuk apa bean...?


Krekkkkk.a.k.a Afiqqi.....cool je mamat nie...


Ak pun nak gak...haha


Saje ganggu member yang tgh wat revision nie...


Chen, ang xyah la nak wat posing...bajet tgh wat revision gak...haha


Concentrate nampak topek sambil diajar oleh ayam...


Memang ko ni berbakat la ayam....Rockers


Ak dah kata dah...memang mamat nie semangat nak ajar dak2 navy nie....cerah masa depan tu..


Topek macam baru bagun dari tidur jew...


Mamat nie dari tadi lagi bajet...


Bean study sorang2...ke tgh msj TUUUUUTTT...haha


Perghh..xnak kalah ngan ayam...ak pun nak ajar dak2 navy gak....


ni macam subjek relative velocity....ye la tu...


Memang semangat navy la budak nie...haha..ak la tu...keep da good work to all my 2TMT student a.k.a Navy ....best wishes for your Industry Training....Prove to our BOSS we are the best....

Pelawat