Wednesday, December 8, 2010

Latihan Ketenteraan Umum........


Hari ni Latihan Ketenteraan Umum LKU  dah pun bermula...yang ni LKU siri keempat dah kot....macam biasa lah kan, hari pertama latihan, memang macam haram gak la jurulatih yang conduct latihan .....aku sampai x larat dah nak follow ape yang dia jurulatih suruh buat....yang paling aku x larat latihan perut..memang non stop la jurulatih tu main perut....

Tapi sebaiknya kt ambil la dari sudut yang positif...yang tadi tu semuanya pandangan negatif ak jew...banyak kebaikan latihan fizikal pagi2 nie....diantaranya boleh menambahkan stamina kt..kata nak jadi pegawai tentera, mestilah ada ketahan fizikal...selain itu, latihan fizikal boleh gak membantu golongan2 yang berat lebih tu untuk membakar lemak..peluh tu kira membakar lemak la kan...disamping itu boleh menyihatkan tubuh badan yang dah hampir 2 bulan x kluar peluh nie...so take it positive la bab-bab latihan fizikal ni...bukan lama pun, dalam 14 hari je...lepas tu rilek la......

So kepada semua budak2 yang terlibat dengan LKU nie especialy my intake, hope korang dapat menempuhi LKU nie dengan jayanya...jgn la asyik nak secure dengan attend B atau C je....x lama pun..sekejap je....so gudluck to you all.....

Pelawat