Wednesday, November 3, 2010

A trip to Melaka A Famosa.....Enjoy....!!!


Budak UNPM memang pantang dapat Weekend...weekend je p melancong....haha...trutamanya budak2 TMT kelas ak nie...asyik nak p enjoy je keje dia org....
 ni kereta yang terbaik yang ak dapatkan untuk member TMT ak nie....haha...kereta ke Van??hahaha
tapi yang best nye van nie boleh muat sampai 11 org tu.....


Ni ak tgh driving nie..first pilot katakan...huhu...first time bawak van kan..maklum..mestila takut kan....baju outing x tukar lagi...dah nampak macam org indon dah kt org dalam van tu...kat sebelah tu topek....co Pilot.....


Ni la 3 org kembar x seiras...haha....ayam, bean dan krek....malam tu ayam agak xde mood la...sebab program nak p jamm x jadi plak..haha....sabar je la ayam....bean tgh wat ape tu...menyanyi ek???

ni time rehat kat stesen RnR mane entah..ak pon x tau...bean yang drive p Melaka malam tu selepas makan kat rumah topek....habis semua bukalan kat rumah topek termasuk beras..huhu....thanx topek....Halal je la kan....kt org bertolak pukul 12 tgh malam.....sebelum p Melaka, kt org p KL dulu sebab nak p amik Eddy...kesian die..keseorangan di KL....

Ni la gelagat budak2 yang baru bangun tido....haha....termasuk ak....


Sampai2 je Melaka, kt org trus p Masjid Selat...ingat nak tido kat situ..tapi masjid tu tutup plak kan....adoyai....last2 kt org p ke Pantai Puteri and tido kat batu kat situ....time tu dalam pukul 4 kot kt org sampai kat Melaka.....semua mengantok habis....



semua keletihan...letih pasal ape pun ak xtau.....padahal je tido jew dalam kreta...haha


dah x sedar dah ....haha


akhirnya kt org dapat gak tido kat Masjid Selat ..masjid tu buka time subuh...


alang2 p masjid, bek trus p semayang subuh kan....alim syial...........


ni time ak terbangun dari tido...tgk2 azhar dok amik gambar sorang2...ak pun nak gak....time ni pukul 7 pagi..


p masjid  untk sembahyang la...bukan untuk tidoq....


selepas tido kat masjid tu...kt org pun p sarapan kat kedai melayu kat pasar....sume makan canai je sebab tu je menu yang ade...lantak je la kan...dah lapar....slepas tu kt org pun p A Famosa...kalau ikut plan sebelum ni nak P Melaka Wonderland...tapi budak ak kate kat sane xleh mandi...ak pun trus tukar plan p A Famosa...


boleh plak bergambar kat atas ni kan.....trus pak guard datang nak p marah kt kt org....haha...


ni time nak p beli tiket...tiket untuk waterworld skali dengan makan tghari rm 40..ok la tu..x la mahal sgt kan....


ni dah masuk dalam waterworld dah.....best x??


ni time mandi kat watertworld...ni pun plampung curi....sori la kat brader yang kt pinjam plampung nie....lain kali kt org bayar...


Nampk gembira je bean...haha



mandi ni sampai dekat nak 4 jam pun masih x puas....


tgh wat ape tu??buli krek ek..krek takut p air dalam


lepas je p A Famosa, kt org p Mahkota Parade plak..brapa kali sesat nak p sini...akhirnya sampai gak dalam kul 8 malam...



 Sempat lagi nak p urut nie....haha.....dah arip gian sgt nak p urut kt KL..dia urut kat sini plak....


Haha..kantoi....arip belikan kasut untuk makwe die...kate untuk adik bean...


and lastly ni kt org on da way balik KL....nice trip guys....hope next time kt p tempat yang lagi menarik.....next destination......Langkawi....


1 comment:

Pelawat